27 oktober 2006: Ruim 6 weken...

Het gaat hard met de pups...
Alle pups wegen zwaarder dan 6 kilo; de zwaarste is bijna 7,5 kilo (zo'n 14 keer het geboortegewicht) en de lichtste weegt bijna 6,2 kilo!

Geel is laatst uitgebroken waardoor "Puppensteyn" hieraan aangepast moest worden (zie fimpje).
Natuurlijk was het wel erg grappig om te zien dat geel lekker bij Djoeka in de gang lag te kwispelen toen we beneden kwamen, terwijl alle broertjes en zusje uitermate verontwaardigd achter het hekje waren gebleven!

Buitenspelen is altijd weer een feest. Samen met Djoeka, bezoek, de buren of kinderen uit de buurt; aan aandacht niet genoeg!
Djoeka daagt ze ook steeds meer uit om lekker te ravotten. Als hierdoor de weerbaarheid niet verhoogd wordt, weten we het echt niet meer!
Ook in "Puppensteyn" - sinds een aantal dagen voorzien van een rood kleed en anti-uitvlucht-plank - merk je dat ze steeds groter worden en dat het echte jonge onderzoekers zijn: ze spelen met alles wat voor hun ogen komt en genieten van hun bak water en de maaltijden die daar geserveerd worden.
Sinds een aantal dagen krijgen ze ook geweekte puppybrokken wat naast de vleespap-maaltijden toch wel wennen is. Maar zodra ze met lange tanden gaan eten is Djoeka er snel bij om het goede voorbeeld te geven en de pups te stimuleren om te eten. En dat werkt!

Deze week zijn de pups gechipt en geŽnt. Ondanks een hoopvolle generale repetitie (zie filmpje) ontaarde het aan de riem naar de dierenarts gaan in een volstrekte - te verwachten - chaos: iedereen liep een andere kant uit en sommige halsbandjes waren niet bestand tegen het zooitje puppenkinderen! De dierenarts was zeer tevreden en iedereen kreeg een paspoort!

Na al deze stressvolle situaties hebben alle pups en moeder een behandeling Body Sress Release gehad (zie filmpje), waarna het weer tijd was voor de dagelijkse routine: eten, slapen, drinken en spelen (zie video- en foto-overzicht)

Volgende week nog wel iets spannends: we laten onze pups testen door een door de club aanbevolen gedragsdeskundige, die onze inzichten - we maken ze tenslotte wel alle dagen mee - verrijkt met een blik van buiten af, met daaraangekoppelde adviezen w.b. plaatsing...

Snel meer!